Пиян изрод осакати зверски куче и го пусна на улица в Русе

Пиян изрод осакати зверски куче и го пусна на улица в Русе

Мъж беше арестуван в Русе след сериозен случай на жестоко зверство над животно. Инцидентът, който разтърси общността, настъпи в ранните часове на сутринта, когато свидетели съобщиха за извършено насилие над беззащитно куче.

Кадир Емин, който е свидетел на ужасното събитие, разказа за трагичната сцена:

„Кучето беше облято в кръв. Собственикът ми каза, че го е ухапало и затова му е причинил това. Взех животното и го отнесох в клиника.”

Според други очевидци, които се опитаха да помогнат на нараненото животно, видели видимо пиян мъж с кръв по ръцете, който настоявал, че кучето го е атакувало и затова го е нападнал.

Живееща в района добави:

„Бях свидетел на насилието. Кучето се отскубна и бягаше по странен начин. Когато се приближих към портата, видях този мъж, който твърдеше, че е ухапан и затова реагирал с насилие над него. Но не каза какво е причинил на животното и това, че кучето просто се е защитило.”

Според законодателството, лицето, което се окаже виновно за подобно извършено насилие над животно, може да бъде осъдено на затвор  от 1 до 4 години, както и да бъде глобено сума от 1000 до 5000 лева. Ако е рецидив, присъдата става от 2 до 6 години и глобата до 10 000 лева.

Този случай възбуди сериозно внимание от страна на органите на реда и защитници на правата на животните, които призовават за строги наказания срещу насилниците и по-голямо осведомяване на обществото за значимостта на зачитането на правата на животните.