Пет годишното дете на убитата Янита остава в реанимация, половинката на виновника за мелето афишира безумна версия за катастрофата

Пет годишното дете на убитата Янита остава в реанимация, половинката на виновника за мелето афишира безумна версия за катастрофата

Катастрофата край разклона за село Черни връх, която е предизвикана от бившия корабен моторист Атанас Андонов от село Константиново, продължава да е на фокус. Според изформационни източници на АдмиралЪ  петгодишното момиченце, което беше сериозно пострадало, вече е извън опасност, след като лекарите от УМБАЛ Бургас успяха да стабилизират нейното състояние. Въпреки това, тя остава в реанимация.

Сестрата на петгодишното момиче, на осем години, също е пострадала и се намира в отделението по „Неврохирургия“ към УМБАЛ Бургас. Там е и  бабата, която е била водач на автомобила по време на катастрофата.

Водачът, предизвикал мелето – Атанас Андонов, все още не е с наложена мярка за неотклонение, но се очаква тя  да бъде предприета скоро след изписването му.

По досъдебното производство са назначени етапни съдебно-медицински експертизи, които ще помогнат за квалификация на обвинението. Автомобилът, с който е предизвикана катастрофата, е на паркинг на МВР, а допълнителна експертиза ще установи дали той е бил технически изправен.

Съпругата на Атанас Андонов, Димитрина, разкри версията, че автомобилът на мъжа й блокирал изведнъж и рязко поел наляво, преди да се сблъска с другия автомобил. Абсурдна простотия набързо скалъпена от половинката на Атанас.