Пентагонът докладва: Няма доказателства и данни за срещи на американски военни с извънземни, през 60-те години всички документирани случаи са спекулации

Пентагонът докладва: Няма доказателства и данни за срещи на американски военни с извънземни, през 60-те години всички документирани случаи са спекулации

През 1960-те години, светът беше забъркан във вълнуващи спекулации относно НЛО (неидентифицирани летящи обекти), които бяха наблюдавани по целия свят. Някои хора вярваха, че тези явления са свързани с извънземни интелигентни форми на живот, докато други считаха, че те са резултат от секретни военни технологии.

Наскоро обаче, документ изпратен от Пентагона до Конгреса на Съединените щати, разкрива възможното обяснение зад тези мистериозни явления. Според доклада, скокът на наблюдавани НЛО през 60-те години е вероятно бил предизвикан от тестовете на модерни американски военни самолети и космически технологии.

Говорител на Пентагона, заяви, че няма никакви доказателства, че американското правителство поддържа контакти с извънземни. Проучването на всички класифицирани документи не открива доказателства за извънземни посетители. По-голямата част от неидентифицираните феномени се оказват обикновени обекти.

Този доклад може да служи за обяснение на множеството наблюдения на НЛО през 60-те години и да помогне на хората да разберат истинската природа на тези явления. Въпреки че митовете и спекулациите може и да продължат, фактите, представени от Пентагона, дават основание за по-реалистично разглеждане на тези вълнуващи събития от миналото.