Пътеводител за туриста в красива България: Не сте видели нищо, ако не сте посетили връх Исполин и курорт Узана /Галерия/

Пътеводител за туриста в красива България: Не сте видели нищо, ако не сте посетили връх Исполин и курорт Узана /Галерия/

В нашата красива  България, скрит сред величествените Старопланински върхове, лежи курортът Узана – едно от най-живописните места в региона. Намиращ се на 1250 метра надморска височина, той се разкрива като истински приказен край, съчетаващ дълбоките букови гори с обширни „алпийски“ поляни. Неизмерна красота и величественост пълнт окото на жадния за приключения турист.

Центърът на тази природна красота, високо оценен от географи и туристи, е връх  Исполин. На 1400 метра височина, той предлага зрелищни гледки и уютен планински заслон, който може да се окаже безценно убежище при непредвидени обстоятелства.

Изкачването до върха не е трудно и предлага неповторимо преживяване в обятията на природата. По пътя си туристите се наслаждават на горския пояс, обграден от стари букови гори, и се изправят пред величествените връхове на Стара планина.

Но връх на Исполин не е просто място за физическо изкачване. Той е и място за душевно спокойствие и зареждане с енергия от майката Природа. От него  се отварят необятни панорами на България.

Оттам се виждат двухилядниците на Централна Стара планина, върховете Мазалат и Триглав, както и монументите на Шипка и Бузлуджа.

На изток се разстила Долината на розите и град Казанлък, а на югозапад – Пловдивско-Пазарджишкото поле, събрано под бели шапки на величествените върхове.

Това място, където се сблъскват човешкото удивление  и природното величие, е истинско съкровище на България.

Връх Исполин и курорт Узана предлагат не само физическо приключение, но и душевен уют, обгърнати от красотата и спокойствието на старите букови гори и величествените планински върхове.