Пътеводител на пътешественика и туриста: Турция, едно незабравимо изживяване в света на загадъчния Ориент /Фото галерия/

Пътеводител на пътешественика и туриста: Турция, едно незабравимо изживяване в света на загадъчния Ориент /Фото галерия/

Всяка седмица в АдмиралЪ ще ви предлагаме подробна информация за туристически точки и местности на различни дестинации по света, където има какво да се види и които не бива да бъдат пренебрегвани от пътешествениците.

Ще започнем с най-близките до България екзотични дестинации в Ориента -Турция

Турция е държава, която предлага не само изумителни плажове и заливи, но и богато историческо наследство, което може да ви завладее.

В допълнение към това, турските градове са пълни с уникални архитектурни съкровища, културни атракции и местни изживявания, които ще ви оставят трайни спомени  за цял живот.

Ето 15 от най-интересните градове в Турция, които заслужават вашето внимание:

Фетхие: пътеводител и информация за фериботите | Ferryhopper

Фетхие – Този красив град, разположен над естествено пристанище, впечатлява с тюркоазени води и гористи хълмове. Разрушен от земетресението през 1958 г., Фетхие сега е възстановен и запазва своите древни обекти, като гробниците на Аминтас Рока.

 

Чешме – Курортен град с прекрасна брегова линия и впечатляващ генуезки замък. Чешме привлича туристи със своите много плажове и добре запазен Стар град.

Бурса – Четвъртият по големина град в Турция, който разполага с фантастични джамии и мавзолеи в историческия си център. Планината Улудак е перфектно място за ски, а хамамите са идеални за релаксация.

Анкара – Столицата на Турция, която не е толкова популярна като туристическа дестинация, но предлага модерни атракции като Музея на анадолските цивилизации и мавзолея на Ататюрк.

Шанлъурфа – Известен като „Градът на пророка“, Шанлъурфа предлага красиви стари сгради и исторически забележителности, като парк Дерга и джамията комплекс.

Трабзон – Оживено пристанище на Черно море, Трабзон привлича средновековната си джамия Света София и природната красота на езерото Узунгьол.

Коня – Градът е известен с изящната си архитектура и забележителности като Мавзолеят на Руми и древното село Сил.

Бодрум – Фантастичен град с калдъръмени улички, древни руини и амфитеатър, както и модерни ресторанти и нощни клубове.

Одрин (Адрианопол) – Бивша столица на Османската империя, Одрин предлага впечатляващи имперски сгради и стар квартал за разходка.

 

Кушадасъ – Популярен курортен град с археологически обекти като Ефес и природни забележителности като Националния парк на полуостров Дилек.

Измир – Третият по големина град в Турция, разположен на брега на залива, предлага стари църкви, джамии и великолепен музей на историята и изкуството.

Алания – Популярна туристическа дестинация с живописни хълмове и исторически забележителности като Цитаделата.

Юргюп – Тих град, база за посещение на региона Кападокия и неговите древни пещерни градове.

Анталия – Град с невероятна брегова линия, стар център и изобилие от плажове и ресторанти.

Истанбул – Един от най-прекрасните градове в света, където се срещат Изток и Запад. Истанбул е богат на исторически и културни забележителности като Света София и Големия базар.

Посещението на тези градове в Турция ще ви предложи неповторимо изживяване през различни аспекти на турската култура, история и природа.