Отстраняването на Бойко Борисов: Избавяне от веригите на корупцията и моралната деградация, има надежда, вижте в Бургас

Отстраняването на Бойко Борисов: Избавяне от веригите на корупцията и моралната деградация, има надежда, вижте в Бургас

Няма светлина в тунела. Всяка мъничка крачка напред, коства на обществото огромни усилия и тежки морални компромиси.

Но защо?

Защо не можем да отлепим от дъното и да почнем да живеем като нормални хора, които мислят освен за настоящето и за бъдещето?

Причината да тъпчем на едно място и да се взираме в миналото като в артезиански кладенец си има име и то е Бойко Борисов.

Защо точно той или защо само той?

Въпросът е неизбежен, когато се разгледат действията и влиянието на този политик в българската сцена.

Борисов идва от средите на силовите групировки и през времето си в МВР се случват десетки поръчкови убийства, от които не е разкрито нито едно.

Създава партия, в която над 50% са бивши комунисти и служители в МВР и службите. Под неговото ръководство корупцията става държавна политика и партийна философия, а примитивизмът се превръща в запазен знак на властта.

Но това не е всичко. Борисов допуска създаването на мрежи от зависимости във всички сектори на обществото, което поставя националната сигурност в риск. Лично обслужва интересите на руския диктатор Путин, като налива милиарди пари от бюджета в проекти като Руски/Турски поток, които служат само на външнополитическите цели на Москва.

Но има надежда. Има кандидати, които не участват в борисовските читалищни скечове. Един от тях е кметът на Бургас Димитър Николов. Неговите качества са ясни за всеки, който посети града. Той е възможност за преформатиране на партията по реален европейски модел.

Отстраняването на Борисов от властта ще освободи страната от веригите на корупцията, зависимостите и моралната деградация. Не е само Бойко Борисов, разбира се, но той създаде условията за пагубния модел. След него ще се заемем и с останалите.

Нека се надяваме, че времето за промяна е настъпило и че обществото ще се издигне над неговите коренища, за да построи по-добро бъдеще за всички.