От Ония с фесовете ни  освободиха, ами от тия нашите дето ни яхнаха, кой ще ни освободи?!

От Ония с фесовете ни освободиха, ами от тия нашите дето ни яхнаха, кой ще ни освободи?!

По всичко личи, че в последните години България изпитва странна страст към ретроспекцията – връщане към исторически периоди, които някои биха нарекли „златни“, а други – „забравени“. Говорим за майцепродавците насаждащи изродена история в главите на децата от най-ранна възраст. Фарисеите продали се на чужди държави за по малко от 30 сребърника.

Според новия прочит на историята ни мрачните векове на османското владичество не ни вдъхновяват достатъчно, за да почитаме националните си герои и тяхната саможертва, а е време да се обърнем към  исторически корени изтръгвайки ги от дъно проявявайки един безумен толеранс на изопачаване на историята си наричайки едно мракобесно робство  – султанското владичество и осмонска присъствие.

Всъщност, защо да не се върнем към добре известните ни  практики от онова време? Какво друго ни остава, когато сме продадени и съдбата ни на бъдещи робове е вече очертана с черните щрихи на едно завоалирано словоблудство. На първо място,  се нуждаем от един революционен комитет, който да влезе в противоборство  с нашето политическо управление. И какво може да бъде по-добро от  това да започнем да ликвидираме всички предатели на род и държава? Защо не, така поне ни подтикват да направи на практика.

Казват, че по време на  султанското владичество българите са били равнопоставени? Ама разбира се, как иначе можем да сравняваме корумпираната, кървава Турска империя със съвременното управление на безродните ни политици, които отново ни превърнаха в свои поданици.  За да се чувстваме,  като истинска рая в грозното ни съвремие, няма по-добро решение от пренаселването на всички ключови постове с роднини и приятели -туркофили.

А какво за тези високи данъци и лишения, които търпим през 21 век, а се бие в гърдите, че сме демократина суверенна държава от цивилизован тип? Нека да бъдем честни, вече сме майстори в този раздел. Най-новото приложение на данъчните реформи би било да ни наложат такса за „дишане на въздух“ и „използване на слънчева светлина“. Нека върнат и данък „търкане на зъби“и всичко ще си дойде на мястото.

И нека не забравяме за красивите дрехи и високите къщи. Почти е носталгично да си спомним времената, когато нашите облекла се различаваха само по нивото на цветовете от турските носии. Днес бездната е много по-широка.

И ако става въпрос за къщи, нека просто разрушим всичко, което  е старо и неразрушено – един истински акт на патриотизъм! Нашите пЕтритоЕ са си издигнали достатъчно високи и луксозни палати далеч изпреварващи сараите на аги и кърсердари.

Все пак, защо да се забъркваме в съвременните проблеми, когато можем да се наслаждаваме на романтиката на миналото? Възможностите са безгранични, а  амбиции на нашите управляващи са… добри, малко султански.