От мечтата за Puggsy до реалност: Първият ретро гейминг бар в България отвори врати

От мечтата за Puggsy до реалност: Първият ретро гейминг бар в България отвори врати

След многогодишно вълнуващо пътешествие в света на видеоигрите, Миро, запален геймър и колекционер на ретро игри, постигна своята мечта с отварянето на първия ретро гейминг бар в България. Идеята, която вълнува феновете на старите конзолни игри, стана реалност благодарение на упоритостта и страстта на Миро, както и на усилията на десетки хора, които се включиха в проекта.

Миро споделя, че неговото пътешествие в света на видеоигрите започва преди над 20 години с упоритото търсене на една обичана игра от детството му – Puggsy за SEGA Megadrive. Търсенето на тази игра го запали със страст към колекционирането на ретро игри, което с течение на времето се превърна във впечатляваща колекция от над 400 автентични игри за Megadrive и други конзоли.

„Хората се променят, но страстта ми към ретро игрите остана непроменена. Тя се превърна в хоби, което споделям с моя син“, споделя Миро. „Споделянето на моменти като играта на Sonic 2 с него беше ключов момент, който ме подтикна да осъществя идеята за отваряне на ретро гейминг бара.“

Ретро гейминг барът предлага възможност за феновете на старите конзолни игри да се събират и да се наслаждават на любимите си заглавия от миналото, заедно с приятели и семейство. Той предлага уникална атмосфера, вдъхновена от времето на класическите игри, заедно с богато разнообразие от напитки и закуски.

Отварянето на първият ретро гейминг бар в България е не само успех за Миро и неговия екип, но и вълнуваща възможност за българската гейминг общност да се събере и сподели своята любов към класическите видеоигри.