От Криминален Барон до мирен Пенсионер: Трансформацията на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите

От Криминален Барон до мирен Пенсионер: Трансформацията на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите

С тежките болести, големият криминален играч Димитър Желязков, известен с псевдонима „Митьо Очите“, преживява трансформация, която изумява град Бургас и целия криминален свят. Неговото име е било познато в кръговете на дилърите и престъпниците като един от най-опасните и влиятелни фигури в района, но сега, той се разхожда спокойно с торбичка в ръка, изпълнен с мир и спокойствие.

Криминалистите от града съобщиха, че Митьо Очите вече не се интересува от бизнес и пари, предавайки се на желанието за мирен и спокоен живот. Той е предал всичко на наследниците си и се радва на „пенсионерския“ си живот, често се срещал седнал на  слънчевите пейки, като се наслаждава на свободата си.

Преживявайки тежка болест, Митьо Очите,  излезе на свобода преди около година. Мярката му беше променена от „домашен арест“ към „парична гаранция“ в размер на 20 хил. лв. Съдът потвърди определението и той в момента се наслаждава на свободата си.

Димитър Желязков, заедно с още 12 души, беше обвинен в организирана престъпна група, изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Той беше обвинен като ръководител на групата, която е действала в периода 2013-2018 година.

Въпреки мрачното минало, Митьо Очите сега е пример за промяна и реабилитация. Той е приет с уважение от обществото в Бургас и е превърнат в символ на възможността за промяна и възстановяване. Неговата история от криминален барон до мирен пенсионер е уникален пример за това как човек може да се промени и да намери смисъл в живота си, дори след най-мрачните времена.