Обвинения в зверско убийство с разчленяване Веско Маринов сътвори невиждани циркове в съда, иска на свобода не му се стои в килия

Обвинения в зверско убийство с разчленяване Веско Маринов сътвори невиждани циркове в съда, иска на свобода не му се стои в килия

Обвиненият Веско Вълчинов, обвинен в жестокото убийство на Кристиян Пеев, беше доведен от ареста в съдебната зала.

Той е подал искане за изменение на мярката си за неотклонение, което доведе до извънредно заседание на  съда.

По време на заседанието стана ясно, че Вълчинов е бил осъждан преди, но е реабилитиран. Преди да бъде задържан за убийството, той е бил безработен.

Защитата на обвиняемия поиска отвод на съдебния състав поради евентуална предубеденост, но съдът не уважи това искане.

След съвета на адвоката си, Вълчинов поиска прекратяване на настоящето съдебно производство за промяна на мярката „задържане под стража“, макар че самият той е подал молба за делото.

Вълчинов беше върнат в ареста. Той е обвинен в убийството на Кристиян Пеев, чиито останки бяха намерени в София и в канализацията. След самопризнанията си пред магистратите, той остава в ареста за постоянно.

Освен Вълчинов, в ареста заради убийството е и 24-годишният Константин Суботинов, обвинен в помагачество за заличаване на следите от престъплението.

Зверското убийство е извършено на 8 август, когато Вълчинов убива Пеев в дома си и прави опит да го разчлени в банята на апартамента си, след което търси помощ от Суботинов. Помощникът му помага да скрият тялото на Пеев из различни части на града.

Самият Вълчинов прави опити да пусне части от жертвата си в канализацията, което води до залавянето му, след като съседите се оплакват на местните власти от запушени канали и лоша миризма.

Вероятният мотив за убийството на Кристиян Пеев се свързва с финансови спорове и завист от страна на Вълчинов.