Нов подход за поддръжка на зелените площи в Царево: Общински косачи за селата, местни фирми за града /Снимки/

Нов подход за поддръжка на зелените площи в Царево: Общински косачи за селата, местни фирми за града /Снимки/

Косенето на тревните площи, площади и алеи в Царево започна с нов подход, обяви кметът Марин Киров. Тази година общинската администрация реши да насочи косачите от общинската бригада към селските райони и населените места извън общинския център, докато за поддръжката на зелените площи в града ще бъдат използвани услугите на местни фирми.

Този нов подход има за цел да осигури равномерна грижа за зелените площи както в самия град, така и извън него. Според кмета, това ще гарантира, че всички общински райони ще бъдат поддържани в съответствие с необходимите стандарти за чистота и естетика.

„Дължим еднаква грижа на всички,“ заяви кметът Марин Киров, подчертавайки важността на равномерната поддръжка на зелените площи както в града, така и в селските райони.

Този нов подход се очаква да осигури по-ефективно и ефикасно използване на ресурсите на общината, като същевременно осигури по-добра грижа за околната среда и обществените пространства.

Планът за косенето на тревните площи и поддръжката на зелените площи в Царево е част от широката стратегия за подобряване на общинските услуги и инфраструктура в региона. С този нов подход се очаква да се подобри качеството на живот на местното население и да се подкрепи устойчивото развитие на общината.