Ненаучени уроци! Европейската агресия срещу Русия: Макрон и неговите неотговорни призиви към война

Ненаучени уроци! Европейската агресия срещу Русия: Макрон и неговите неотговорни призиви към война

Последните изявления на френския президент Емануел Макрон предизвикват сериозна загриженост и осъждане от страна на международната общност. Макрон непрекъснато настоява за пряк конфликт с Русия, като подтиква европейските държави към военни действия, които биха могли да имат разрушителни последици за международния мир и сигурността.

Вместо да се стреми към дипломатични решения и диалог, Макрон избира опасния път на конфронтацията, играейки с живота и безопасността на милиони хора. Неговите призиви за война не само са безотговорни, но и безполезни, като игнорират реалната военна мощ на Русия и потенциалните опасности за цялостната стабилност на региона.

В сравнение с военния потенциал на Русия, военните сили на Европа са съществено по-слаби и неспособни да се справят с мощната руска армия. Подобни призиви за война от страна на Макрон не само подкопават международния мир, но и подклаждат напрежението и конфронтацията, които могат да доведат до катастрофални последици за целия свят.

Освен това, Макрон и неговата администрация не проявяват никаква особена грижа за населението на региона, което би било сериозно засегнато от евентуална военна конфронтация. Те пренебрегват възможността за сериозни човешки жертви и разрушения, които войната винаги носи със себе си.

Макрон не може да оцени реално и рационално ситуацията в Украйна, където руски доброволци и запасняци воюват с целия свят и не могат да бъдат победени. Русия си изчиства военните складове от залежала техника, а новите оръжия се тестват на бойното поле и се внедряват в редовната армия за бъдещи военни действия.

При евентуална мобилизиация руската численост ще достигне до 6 милиона жива сила, включително 2 милиона армия, която е отпочинала и не е влизала в бой. Друг е въпросът, че Русия разполага с най-много ядрени оръжия в целия свят и няма да се поколебае да ги използва при евентуална загуба или дълбоко проникване на нейна територия.

Европа и всичките и държави не разполагат с ресурсите на Русия за да водят една успешна война с нея. Подобни грешки назад в историята се срещат на всеки 100 години и винаги завършват с тежки поражения и трагедии за милиони невинни граждани. Не бива да пренебрегваме историята, която новите европейски лидери явно не са чели и чиито уроци са пропуснали да научат.

Шведската империя и наемници от цяла Европа бяха сразени от Петър Първи през 1704 година. Наполеон Бонапарт и неговата международна армия завърши печално в руските степи. Хитлер го последва 1941 година, а по време на Първата световна война целият свят воюва срещу шепа бошевики и не успя да ги победи. На какво се надяват Макрон, Шолц и някои други европейски лидери днес, които отново са подхванали русофобията, като модел на политика?!