Недовършеното управленско споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ разкрити от съпредседателя Христо Иванов

Недовършеното управленско споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ разкрити от съпредседателя Христо Иванов

В последния сутрешен блок на БНТ, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира скандалното управленско споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ, което е предмет на спор и разногласия между коалиционните партньори.

Иванов поясни, че няма подписан документ от двете страни, което представлява ключов аспект на въпросното споразумение.

Той подчерта, че безлични документи не могат да бъдат приемани като одобрение и че личният подпис е от съществено значение за потвърждение на съгласието. Иванов ясно изрази, че нито от страната на ПП-ДБ, нито от ГЕРБ, няма одобрен документ с подпис на всички страни.

Това изявление на съпредседателя на „Демократична България“ разкрива голямата дупка в легитимността на споразумението, което е било обсъждано в политическите кръгове. Той подчерта също така, че процесът на управление на страната не може да бъде основан на неофициални документи и споразумения, които липсват на важните елементи за потвърждение.

След тези разкрития, въпросите към ГЕРБ и ДПС са ясни: какво е тяхното участие в  управлението на страната и каква роля играят в цялата ситуация?

Напомняме, че това събитие е само едно от многото в разногласията между политическите сили в България и се очаква да продължи да води до нови обсъждания и разкрития.