Напрежение и протести по време на третия ден от президентските избори в Русия

Напрежение и протести по време на третия ден от президентските избори в Русия

Днес, по време на третия ден на президентските избори в Русия, напрежението е на високо ниво, както в страната, така и извън нея.

В руското посолство в нашата държава, където гласуват руските граждани, се провежда организиран протест. Граждани се събират пред сградата, изразявайки своето неодобрение към текущата политическа ситуация и кандидатът за президент -Путин.

Същевременно, в Русия, опонентите на Владимир Путин се подготвят за демонстрации, вдъхновени от призива на вдовицата на опозиционния лидер Алексей Навални.

Очаква се, че точно в 12 часа критици на руския президент ще се съберат пред избирателните секции, за да изразят своя протест. Юлия Навалная призовава гражданите да пуснат невалидни бюлетини или да подкрепят някои от опонентите на Владимир Путин, изпращайки силно послание за промяна и реформи в страната.

Ситуацията е напрегната, а очакванията са, че днес ще бъде ключов момент в президентските избори, който може да определи бъдещето на Русия и нейното място на световната сцена.