Намаляват подзоните за платено паркиране в Бургас, общината приема част от предложението на партията „Възраждане“

Намаляват подзоните за платено паркиране в Бургас, общината приема част от предложението на партията „Възраждане“

Предложението на партията „Възраждане“ за намаляване на подзоните за платено паркиране в Бургас е частично прието от общината. Това бе[e заявено по време на пресконференция, на която присъстваха народният представител Борис Аладжов и общинските съветници Мариян Иванов и Виктория Върбанова.

Мариян Иванов спомена, че още преди изборите и след това на комисии, sa предлагаli една зона за платено паркиране да бъде разпределена по квартал. В проекта на наредбата, предложен от общината, броят на подзоните е намален с 9, а обхватът им е разширен. Въпреки ангажиментите за създаване на зона „супер център“, Мариян Иванов отбеляза, че такова предложение все още не е било представено от страна на общината.

Гражданите имат възможност да изразят мнението си и да предложат промени в наредбата за платено паркиране до 31 март, като тя е достъпна на уебсайта на общината.

От партията „Възраждане“ призоваха жителите на Бургас да бъдат активни и по други важни за общината въпроси. Сред тях е и окончателното почистване и ликвидиране на старите нефтени утайници на територията на „Лукойл Нефтохим“.

Предвиден е срок до 2025 година за изпълнението на тази задача, като вероятността да бъде удължен е висока. Обществено обсъждане на темата е планирано за 2 април.