Нагли, долни араби вилнеят в столицата, нападат български младежи и дърпат млади български, наричат квартали с арабски имена /Видео/

Нагли, долни араби вилнеят в столицата, нападат български младежи и дърпат млади български, наричат квартали с арабски имена /Видео/

Нападение над български младежи в центъра на София от група млади мъже, видимо от арабски произход, предизвика вълна от обществено негодувание и изявления от политически лидери. Според съобщение на ВМРО, инцидентът е настъпил около 19 часа на бул. „Витоша“. Жертвите на нападението са няколко български момчета и едно момиче.

https://youtu.be/PHjYwKQal5k?si=VWdFD-MdXac2lsvg

Представител на ВМРО, Ангел Джамбазки, коментира инцидента в социалните мрежи, наричайки го „последен предупредителен сигнал“ до българските власти относно опасността от нелегалната миграция за обществото. Той настоява за незабавни действия от страна на правителството, включително уведомяване на обществото за произхода, статута и националността на нападателите, както и тяхното бързо задържане, съдение и екстрадиция.

Според Джамбазки, нападателите са публикували кадри от нападението в социалните мрежи, като се хвалят с него и определят „Витошка“ като „квартал Ал-Залам“ – „Квартал на злото“. Той ясно подчертава, че „Витошка“ НЕ Е квартал „Ал-Залам“ и няма да бъде такъв.

ВМРО изисква информация от СДВР и Столична община дали инцидентът е регистриран и дали се издирват нападателите. Очаква се цялата информация по случая да бъде обявена и да се предприеме бързо разследване на събитието.