На вниманието на всички зоозащитници! Шокиращи нива на смъртност при агнетата в Австралия, разкрити от ново проучване /Снимки/

На вниманието на всички зоозащитници! Шокиращи нива на смъртност при агнетата в Австралия, разкрити от ново проучване /Снимки/

Ново проучване на ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива шокиращите нива на смъртност при агнетата в Австралия, водещ производител на мериносова вълна за световната текстилна индустрия. Според изследването, смъртността на агнетата в страната надвишава световната средна стойност с над 10%, достигайки до ужасяващи 70%. Това означава, че около 10 милиона агнета загиват всяка година, предизвиквайки икономически загуби в размер на най-малко 540 милиона австралийски долара годишно.

ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА, ЗА ДА ЗАЩИТИМ АГНЕТАТА ОТ ПОДРЯЗВАНЕ

Причините за високата смъртност са множество, включително трудности при раждането, липса на подходящи условия за отглеждане и неправилно развъждане. Милиони агнета всяка година се оставят да умират от глад и измръзват до смърт, като майките им стават безпомощни свидетели на тази агония.

Най-големият предизвикателство за австралийските овце е да оцелеят през първите три дни след раждането си, като над 80% от смъртните случаи се регистрират в този период. Дори ако оцелеят, агнетата стават жертва на процедурата по подрязване на живо, при която преживяват силна болка и остават с рани, изискващи седмици за изцеление.

Мерите за подобряване на преживяемостта на агнетата включват селективно развъждане за устойчиви на миаза породи, подобрени условия на отглеждане и осигуряване на подслон през студените месеци. Специалисти настояват, че съществуват безболезнени и хуманни начини за предотвратяване на заразяването с мухи, които трябва да бъдат предпочетени пред подрязването на живо.

Въздействието на тази практика върху живота на животните и икономиката на страната е огромно, затова е необходима незабавна реакция. Като граждани, можем да направим стъпки към промяната, като подпишем петиция, която призовава модните брандове и правителствата да предоставят по-голяма защита на агнетата и да спрат живото им подрязване. Така се надяваме да подкрепим устойчиво отглеждане на овце и да поставим началото на по-хуманно и балансирано отношение към тях в индустрията.

Ако сте хуманист и с голямо сърце, нищо не ви струва да влезете на фейсбук страницата на „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и да подпишете петицията, която ще има за цел да прекрати този ад за животинките.