На Трети март мотиристи и граждани на Българово заявиха на света: България никога повече няма да падне в робство! Снимки/

На Трети март мотиристи и граждани на Българово заявиха на света: България никога повече няма да падне в робство! Снимки/

Незабравени  от времето стени на камък и история, град Българово отново трепереше от емоция и вълнение, докато Трети март настъпваше с пълна сила. Десетките мотористи родолюбци, наред с множеството граждани, облечени в национални знамена и символи на свободата, се събраха в центъра на града, готови да почетат паметта на тези, които се бориха за българската независимост.

Песните на Добри Чинтулов разнасяха във въздуха духа на бунта и стремежа към свобода, докато хилядите присъстващи се надъхваха с неговите стихове. Младежите и децата, наследници на тази велика нация-българите,  се присъединиха към шествието, изразявайки своята любов е към родината и идеалите на свободата.

Кметът на града Константин Щерионов, емоционално развълнуван от чувствата на гражданите, не скри вълнението  си и подчерта важността на Трети март за българския народ. Той призова всички да помнят и почитат жертвите на предците ни, които са водили  борба за свобода, като с тъга и гордост спомена събитията от преди 146 години, когато Българово отново вдига глава срещу потисниците за да посрещне достойно громящите турците руски войски.

Мотористите на Бургас, се включиха в изявата на почит към нашите герои, изразявайки своята решителност за защита на свободата на страната с ръкопляскания и възклицания „Свобода или смърт!“ Ревовете на десетски двигатели изпълниха градския площад и се понесоха към безбрежната шир възвестявайки, че България още я има и ще я има винаги.

Тяхното присъствие напомни на всички, че дори в епохата на технологичния напредък, истинската свобода идва от решителността и ангажимента на всеки гражданин.

Този ден отново заздрави връзките на общността и националната ни идентичност, като ни напомни за важността на борбата за свобода и защитата на нашите ценности. В сърцата на всички присъстващи гореше огъня  на патриотизма и решителността да заявим на света: България никога повече няма да падне в робство!