На прага на новия летен сезон! Българските хотели поемат нова ценова политика за българските клиенти

На прага на новия летен сезон! Българските хотели поемат нова ценова политика за българските клиенти

Венцислав Танчев, управител на туристическа агенция и представител на голям германски туроператор в България, споделя, че българските хотели разбират важността на местния клиент и са преразгледали ценовата си политика. Това води до равни цени за всички клиенти, независимо от техния произход.

Според Танчев, поскъпването на хотелските услуги за тази година е умерено в сравнение с миналата година, когато, въпреки успешния сезон, не бяха достигнати предпандемичните нива от 2019 година.

Това развитие може да има важни последици за туристическия сектор в България, като може да повлияе на броя на туристите, които избират страната за почивка. Очаква се, че новата ценова политика ще направи България по-привлекателна дестинация за отдих, особено за местните туристи.

Според представителя на туристическия сектор сред хотелските услуги, най-евтино място за почивка в България може да се намери в зависимост от местоположението и конкретните оферти, които се предлагат в различните региони на страната.

На въпроса за промоциите за лятото, Танчев не споменава конкретни данни, но се предполага, че те вече са приключили или са в процес на изчерпване, като най-изгодните оферти са  били първите, които се продадоха.