Мистериозен пакет от Титаник изхвърлен от морето на английския бряг

Във Великобритания е направено  вълнуващо откритие, което би могло да представлява връзка с един от най-известните корабни крушения в историята на корабоплаването- потъването на „Титаник“.

Един мистериозен пакет, изхвърлен на брега в Шотландия, се предполага, че е свързан със злополучния лайнер, който потъна през 1912 година, като повлече със  себе си над 1500 живота.

Пакетът, състоящ се от купчина мръсни, гумирани постелки, е открит от шотландския режисьор на документални филми, Дейвид Греъм Скот, който решава да го снима.

Неговият филм и последващите анализи водят до теорията, че тези части може да са от „Титаник“. Натурозащитникът Стив Тревела от Корнуол споделя, че частите в пакета са създадени от гутаперка, материал, използван широко през началото на XX век и също така  използван на „Титаник“.

Вече са били открити редица отломки и останки от кораби, изхвърлени на бреговете на Великобритания, които се предполага, че са от „Титаник“.

През 2021 година е изхвърлено писмо в бутилка, за което се смята, че е написано от пътничка на „Титаник“, което допълнително подсилва връзката на областта с корабния драматичен случай.

Експертите в момента извършват подробни анализи на открития пакет, за да определят с висока степен на вероятност дали той е действително от „Титаник“. Ако се потвърди, това откритие ще бъде още едно забележително доказателство за това, как историята може да продължи да изненадва и вдъхновява и дори след векове.