Михаил Константинов за АдмиралЪ: Няма да има предсрочни парламентарни избори, заплахата от Магнитски 3 тресе някои политически персони

Михаил Константинов за АдмиралЪ: Няма да има предсрочни парламентарни избори, заплахата от Магнитски 3 тресе някои политически персони

Бившият заместник-председател на ЦИК, Михаил Константинов, изрази убеждението си, че предсрочни парламентарни избори няма да има, като коментира, че политическите лидери в България  достатъчно добре разбират последните развития, които са в ущърб на мнозина знакови фигури.

В запитване от АдмиралЪ,  той споделя мнението си, че до края на месеца ще бъде публикуван нов списък „Магнитски“ 3.

Константинов смята, че воденето на преговори за формиране на правителство в тайна е нормално явление и е присъствало в политическите практики по целия свят. Той посочва, че обявяването на резултатите е важно, когато такива има. Според него, изборите не са на дневен ред поради геополитическите фактори, а не поради волята на българския народ.

Освен това, Константинов отбелязва, че предстоящото публикуване на списъка „Магнитски“ 3 създава напрежение сред политиците. Той предупреждава, че този списък може да има сериозни последици за тези, които са включени в него.

В интервюто си, Константинов коментира и ролята на ДПС в българската политическа сцена, като подчертава нейната способност да участва активно в конституционните промени и да взема части от властта, без да заема министерски постове.

Така, според анализатора, политическата сцена в България остава напрегната, като многото неизяснени въпроси и неопределеността около бъдещето на правителството продължават да характеризират политическата обстановка в страната.