Мъртвите и градът: Изчакване на единствената трупна кола в Бургас е като парад на починалия

Мъртвите и градът: Изчакване на единствената трупна кола в Бургас е като парад на починалия

Възможно е проблемът с трупната кола в Окръжна болница Бургас да се дължи на различни фактори, като например финансови ограничения или просто липса на подходящи ресурси. Но дали причината е истински липса на средства или просто липса на воля да се реши проблемът, е въпрос, който си заслужава да се зададе.

Може би в бъдеще ще видим трупна кола  със златни надписи и кристални светлини, защо не?

Защо да не изглежда превозът на мъртвите като изява на разкош? Може би ще видим и специално обучени  шофьори, които ще предлагат VIP услуги, а мътвите ще се чувстват звезди. Бургаската болница с нейният шеф доктор Миразчийски явно спазват перифразираната „мъдра“ Сталинова сентенция „Имаш мъртвец-имаш проблем-нямаш мъртвец нямаш проблем“!

Докторе, една кола втора ръка не струва колкото едно лъскаво Ламборджини. Не ни казвайте, че ще пребирате мъртъвците с линейки в които возите живи хора-опазил Бог?! 

От друга страна, може би трябва да започнем кампания „Спасете мъртвите – купете им кола“. Защо не създадем фондация „Бъдеще за УМБАЛ Бургас“, където да съберем средства за трупна кола?

Представете си, колко щастливи биха били всички мъртви, ако знаят, че има специална кола, която ще ги превозва. Срамно е!!!

Накрая, защо да не използваме ситуацията за да направим по-интересни обществени събития? Вместо да чакаме трупна линейка, можем да организираме мъртви паради, където хората да се събират и да показват уважение към починалите. Може би ще има дори награда за най-оригинален начин на поклонение.

Ало, доктор Миразчийски не ви стига бюджета или не ви се отделят средства от него за още една трупна кола ли? Бургас и регион е огромна площ с голямо население, което все повече се увеличава. Смятате ли, че една кола стига?

Наши източници от онкологията в Бургас пожелали анонимност разказват, че са чакали часове преди няколко седмици да дойде трупната кола-единствената, за да прибере тялото на починал техен колега, шофьор на линейка, докато хората са оглеждали трупа със страх и любопитство.

В крайна сметка, трупната линейка може да е проблем, но със сигурност има начини да го направим по-забавен. Все пак, когато става дума за смърт, защо да не си позволим малко черен хумор?