Мария Морера със своите скромни 117 години за тайната на дълголетието

Мария Морера със своите скромни 117 години за тайната на дълголетието

Мария Браняс Морера отпразнува своя 117-годишен юбилей, като се превърна в най-възрастния човек в света. Нейната история е изпълнена с впечатляващи детайли за изживяванията й през целия живот, който включва няколко войни и пандемии, включително последната от COVID-19.

Родена през 1907 г. в Сан Франциско, Мария преживява пътуването обратно в Испания през Първата световна война, където загива баща ѝ, а самата тя е ранена  и загубва слуха си. През живота си тя се изправя срещу множество предизвикателства, като всеки път успява да се възстанови и продължи напред.

Интересното в нейния случай е, че е активен потребител на социална мрежа, където споделя своите преживявания и се свързва със своите последователи. Учените се надяват, че тя може да помогне да се разкрият тайните на дългия живот, чрез научни тестове върху нейните генетични материали.

Самата Мария отделя внимание на реда и спокойствието в живота си и се храни с кисело мляко, като също така избягва токсичните хора. През 2020 г. тя преминава успешно борбата с COVID-19, което е още едно доказателство за нейната изключителна жизнена сила.

Нейната история е вдъхновяваща и отразява удивителния потенциал на човешкия организъм за дълъг и изпълнен живот, а учените се надяват, че нейното изследване ще доведе до по-добро разбиране на процесите на стареене и здравето в напредналата възраст.