Малко му е! Димитър Вучев – Демби отново зад решетките, софийският бандит ще гние в пандиза до 2029 година

Малко му е! Димитър Вучев – Демби отново зад решетките, софийският бандит ще гние в пандиза до 2029 година

Димитър Вучев, известен като Демби, отново е в центъра на вниманието след като информация от Софийска градска прокуратура разкри, че той не е нито издирван, нито се е отървал безнаказано от правосъдието. Оказа се, че от 23 ноември миналата година, Вучев излежава присъда от 6 години в Софийския затвор за разпространение на наркотици, държане на прекурсори за производство на наркотици и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Демби беше избягал от страната преди около 3 години и беше обект на европейска заповед за арест. През октомври 2023 година беше арестуван в Рим и екстрадиран обратно в България. В момента той е задържан в пандиза и се очаква да излезе на свобода през 2029 година, но може да бъде освободен по-рано, ако прояви добро поведение зад решетките.

Бягството на Димитър Вучев зад граница беше подготвено преди да бъде обявена присъдата му. Той продал своята къща в квартал „Симеоново“ и със събраните средства се опитал да избяга от правосъдието.

Именно в тази къща през 2014 година бе заловен с наркотици. Също така, в миналото името на Вучев е свързвано с различни престъпни събития, включително убийства и атентати, но той никога не бил осъден за тези престъпления.