Макрон подстрекава лидерите на Европа да изпратят войски в Украйна, тика континента към война с Русия

Макрон подстрекава лидерите на Европа да изпратят войски в Украйна, тика континента към война с Русия

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, след края на международна конференция в подкрепа на украинската държава в Париж. Въпреки това, той уточни, че на този етап няма консенсус за подобно решение.

Няколко европейски държави, включително Франция, подкрепят идеята Европейският съюз да купува боеприпаси, произведени извън Европа. Във френската столица се събраха 20 европейски лидери, за да обсъдят подкрепата за Киев. Срещата беше свикана спешно от президента Макрон поради „ескалация на руската агресия през последните няколко седмици”.

Тази вечер всичко беше обсъдено свободно и директно. Днес нямаше консенсус за изпращане на войски на терен по начин, който да е официален, приет и одобрен. Но по отношение на динамиката нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко, за да не може Русия да спечели тази война. Убедени сме, че поражението на Русия е необходимо за сигурността и стабилността в Европа”, поясни държавният глава на Франция.