„ЛУКОЙЛ-България“ подкрепя Благотворителен базар за мартеници на Фондация „Движение на българските майки“

„ЛУКОЙЛ-България“ подкрепя Благотворителен базар за мартеници на Фондация „Движение на българските майки“

В навечерието на 1 март, централният офис на „ЛУКОЙЛ-България“ посрещна ежегодния благотворителен базар за мартеници, организиран от Фондация „Движение на българските майки“.

Мартеничките са изработени от деца, лишени от родителска грижа, както и от доброволките на фондацията. Събраните средства, редом с целевите дарения от ЛУКОЙЛ, подпомагат проектите на фондацията по интеграцията на най-уязвимите малчугани. В рамките на базара бяха закупени стотици мартеници от служители и гости на компанията, а приходите значително надхвърлиха събраните средства от миналата година.

Те ще отидат за нуждите на центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) и центровете за деца с увреждания, за които от години се грижи ДБМ.

Един от най-важните проекти на фондацията през последните години е проектът за социална интеграция, чрез който децата от два ЦНСТ в гр. Перник редовно посещават бабите и дядовците от дома за стари хора в гр. Радомир.

Беседите и самият контакт между поколенията компенсират дефицитите, натрупани през годините, и помагат и на децата, и на възрастните хора да преодолеят усещането за нежеланост и социално изключване.

„ЛУКОЙЛ-България“ традиционно подкрепя проектите на фондация ДБМ и с радост се включва в техните инициативи.