Кралското семейство на Великобритания отбеляза историческа лесбийска сватба в Австралия

Кралското семейство на Великобритания отбеляза историческа лесбийска сватба в Австралия

Кралското семейство на Великобритания се присъедини към историческия момент на равенството, отпразнувайки първата си лесбийска сватба. 39-годишната аристократка Елън Ласелс и нейната австралийска партньорка Шантел Макферсън, известна като „Чан“, сключиха брак на церемония, която се проведе в Байрън Бей Хинтерланд в Нов Южен Уелс, Австралия.

Елън Ласелс, чието произходно дърво води до крал Джордж V, размени обети с Шантел пред ръчно изработен празничен плакат с надпис „Ето, идват булките“. Церемонията се състоя на открито в австралийска романтична местност, която предлага гледка от вълнисти зелени хълмове, зашеметяващи  тропически гора.

Младоженците, които вече се радват на щастливия си брак, имат няколко деца от предишни връзки. Елън има син Джак и дъщеря Пени, докато Шантел има дъщеря на име Раф.

Този исторически момент не е първият еднополов брак в кралското семейство на Великобритания. Преди това, лорд Айвар Маунтбатън, пра-племенник на лорд Маунтбатън, се ожени за Джеймс Койл в една аналогично значима церемония.

Тази сватба е не само израз на индивидуалната любов и ангажимент на двама души, но и отразява промените в обществото и посоката към равенство и приемане на всички форми на любов и семейство. Това е важна стъпка към създаването на по-инклузивно общество, което признава и уважава различията.