Коста Стоянов: Кметът на Варна да вземе мерки незабавно или той самият да подаде оставка

Коста Стоянов: Кметът на Варна да вземе мерки незабавно или той самият да подаде оставка

Оставката на кмета на Варна  беше поискана в рамките на импровизираната среща между рибарите и общинската администрация. Това заяви пред медиите Коста Стоянов,   който също се включи в защита на рибарската общност, която се обяви против изграждането на вятърни паркове в Черно море.

Той заяви, че на срещата е станало ясно, че кметът на Варна отказва да вземе елементарни решения.

“Самите присъстващи рибари ясно казаха, че проблемът ще бъде решен веднага след уволнението на очевидно несправящият се със своите задължения Лъчезар Братоев – началникът на „Рибарски пристанища“. Вместо това, кметът публично фамилиарничеше с него, наричаше го “Лъчо”, обясняваше как тепърва ще се прави работна група, как трябвало да се чуят мненията на всички хора, които впрочем бяха в залата.
Най-позорното и обидно за мен като варненец е това, че тези хора, които си вадят хляба с риболов, загубиха днес от работния си ден, за да дойдат в общината и да обясняват на кмета проблем, за който той е уведомен преди месеци. И насреща си получават отговор как той тепърва ще събира работна група, след което щял да търси мнението и на други рибари. За какви други рибари говори не знам, защото мисля, че днес в залата на общината бяха всички варненски рибари.”, категоричен бе Стоянов.

Народният  представител подчерта, че думите на кмета към събралите се рибари, че това ” не е народен съд”, са абсурдни, защото никой никого не съди, а става въпрос за безхаберие и некомпетентност. Призоваваме кметът веднага да вземе мерки, а не след 10 дни, с което видимо се опитва да разсее желанието за протести, категорични са от „Възраждане“.

“Безхаберието и некомпетентността все още не са престъпление, защото, ако бяха – повярвайте ми, не само кметът, но и по-голяма част от служителите в тази сграда  трябваше да бъдат съдени. Но все пак – глупостта не е престъпление. Всичко останало обаче, което се случва в ущърб на рибарите – това вече е сериозно престъпление. Но и хората си го казаха, че търпят загуби, че бавят договори, които уж щели да подпишат. Трябва ли за всеки един такъв случай рибарите да излизат на протест, да си губят от времето и парите, за да принудят накрая Общината да си свърши работата? Защото тук не говорим за някакъв жест от страна на общинската администрация, а говорим за едно елементарно изпълнение на задачите, които не се вършат в тази община! Аз, за съжаление, не съм изненадан, че отново получаваме от същото, след смяната на бившия кмет. Днес,  ние, народните представители не бяхме в общината, по покана на кмета, а по покана на рибарите”, категоричен бе Стоянов.