Кошмарни разкрития за гробищната индустрия в София, рекет на граждани, изнудване и манупулации с кости са само част от чудовищни нарушения в сектора

Кошмарни разкрития за гробищната индустрия в София, рекет на граждани, изнудване и манупулации с кости са само част от чудовищни нарушения в сектора

Румен Димитров, временният управител на общинското предприятие „Гробищни паркове“ в София, подаде сигнал до прокуратурата за сериозни нередности в управлението на гробищата в столицата. Димитров разкри шокиращи практики, които включват търговия с гробни места и дори манипулации с костите на покойници.

Според Димитров, в продължение на десетилетия са били допускани сериозни нарушения в управлението на гробищните паркове в София. В предприятието са били установени случаи на търговия с гробни места, при които костите на покойници са манипулирани, за да се придобият места за продажба на гробищните паркове в столицата. Тези практики са водили до рекетиране на  гражданите и други нерегламентирани дейности.

След приемането на управлението на предприятието, Димитров и неговият екип извършили проверка и са открили множество нередности, които са изисквали реформи в управлението. Той разкри и заплахи, които е получавал във връзка с промените, които се опитва да внесе в гробищната индустрия.

Димитров изрази надежда, че прокуратурата и други институции ще предприемат необходимите действия и ще помогнат за разкриването и наказанието на отговорните лица за тези незаконни практики. Той посочи, че управлението на „Гробищни паркове“ няма да скрива информация и ще сътрудничи със службите за прилагане на закона, за да бъдат извършени необходимите промени и да бъде възстановена доверието в институцията.

В реакция на тези разкрития, обществото изрази шок и негодувание от практиките, които са разкрити в гробищната индустрия на столицата. Лидери на общността и представители на различни обществени организации изискват бързо и ефективно разследване на случилото се и налагане на справедливи наказания за виновните.

След тези разкрития, очаква се да започне обширно разследване на случващото и  да бъдат предприети необходимите мерки за пречистване на сектора от вредните елементи в него.