Кой кретен от Габровска община продаде имот барабар с улицата? Десетки жители останаха без достъп до домовете си след малоумна сделка

Кой кретен от Габровска община продаде имот барабар с улицата? Десетки жители останаха без достъп до домовете си след малоумна сделка

Десетки жители на  габровски квартал се борят за достъп до своите домове след скандален спор, който блокира пътя към техните имоти. Ситуацията възниква след като общината продава земята на частно лице, без да осигури адекватен достъп за жителите на района.

Новият собственик на земята изкопа ров по пътя, за да блокира достъпа на местните към техните домове, докато преговорите за закупуване на земята от страна на жителите биват измамени с несъразмерно високи цени. Според свидетелства, новият собственик е прибегнал до тежки методи, включително спукване на тръба на местното ВиК дружество и събаряне на дървета, за да препятства достъпа до къщите.

Жителите на района  нарочно са поставени в безизходица, като им се отказва достъп до основни услуги, като пътища за пожарна или медицинска помощ, както и проблем с изхвърлянето на отпадъци. Въпреки, че местните органи признават грешката си, коригирането й може да отнеме години.

Жителите описват новия си съсед като агресивен и непримирим, като се надяват на бързо и ефективно решение на проблема. В момента прокуратурата и общината са сезирали случая и се очаква да вземат мерки за възстановяване на нормалното състояние на района и осигуряване на правата на местните жители.