Кметът на Дупница обявява действия по превенция за защита на децата със специални потребности след изчезването на 17-годишно момиче Ивана

Кметът на Дупница обявява действия по превенция за защита на децата със специални потребности след изчезването на 17-годишно момиче Ивана

След шест дни на интензивно търсене на изчезналото 17-годишно момиче от град Дупница, общинският кмет Първан Дангов обяви решителни действия за превенция на подобни случаи в бъдеще.

Това съобщи лично градоначалникът, който също така коментира наистина сериозните обвинения срещу училищната среда и местната общност.

Кметът Дангов подчерта необходимостта от активно действие и промяна на общественото мнение по въпроса за различните личности и способности на младите хора. Той осъди всякакви форми на стигматизация и подчерта важността на това да се разглежда случаят като възможност за обществен дебат и промяна.

Също така, кметът изрази загриженост относно ролята на учителите, лекарите и семейството на изчезналото момиче и настоя за извършване на проверки и прегледи на училищата в общината. Тези мерки, според него, са жизненоважни за идентифициране и подкрепа на децата със специални потребности или рисково поведение.

Въпреки трудностите, кметът изрази оптимизъм за бъдещето и обеща продължаване на усилията за намиране на изчезналото момиче. Той съобщи, че търсенето ще продължи, като периметърът на претърсване ще бъде разширен, а всички възможни усилия ще бъдат направени за намирането на Ивана.

Ситуацията продължава да привлича голямо внимание и разговори в обществото, като се надява за бързо и щастливо разрешение на случая.