Кирил Петков: Политическа искрица разпали безпрецедентен  скандал след връщането на изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС

Кирил Петков: Политическа искрица разпали безпрецедентен скандал след връщането на изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС

Вчерашният скандал, разкрит от съпредседателя на ПП Кирил Петков в ефирното предаване „Здравей, България“, изостри напрежението в политическата среда на страната. Петков ясно изрази своето негодувание от предполагаемата политическа измама, описвайки последствията от връщането на изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС като безпрецедентно събитие.

Според Петков, главният въпрос, който се задава, е защо всичко това се случва. Той заяви, че процесът на преговори за формиране на правителство беше съпроводен от неочаквани обрати, като появата на имена, които не са били споменавани преди. Отбеляза се, че Конституцията предвижда срок за изпълнение на мандата и се запита защо беше налагана такава спешност, която в крайна сметка доведе до взривяване на процеса.

Петков не пощади критиките си и към действията на Мария Габриел, които той описа като грешка от нейна страна. Според него, тя се подала на натиска от Борисов, което води до огромни последици и хаос в държавата. Освен това, той осъди начина, по който Габриел се доверила на четирима души, които представлявали Борисов, и се скрила вместо да се появи на сцената.

Петков също така разкри две ключови точки, които били отказани в Споразумението за реформите: ясна дата за реформите на службите до 31 юли и текст за следствената тайна, предложен от Христо Иванов. Според него, това били две от основните условия, които ПП-ДБ настоявали да бъдат включени в споразумението.

В заключение, Петков потвърди, че последната версия на договора за реформите била представена на преговорите и че те били готови да го подпишат, като отбеляза, че изцяло отхвърлят неговата неправомерна интерпретация от страна на другата страна.

Новината за разкритията на Петков породи нов вълнуващ въпрос в политическата среда на страната, като подчерта необходимостта от прозрачност и честност в политическите процеси.