Как да се преборим с двойната брадичка

Как да се преборим с двойната брадичка

В света на красотата всеки детайл има значение, но напоследък брадичката е във фокуса на вниманието. Подобно на изваяния корем, очертаните контури на долната половина на лицето се превърнаха в новата модна тенденция. Жените от всички възрасти се стремят към безупречна линия на челюстта и за да постигнат тази цел, много се обръщат към инжекциите с ботокс в тази зона.

 

Синдромът на темпоромандибуларната става (TMJ) е новата „болест” на времето, за което говорят хиляди жени. Въпреки че може да изглежда незначително, всъщност е важно за поддържане здравето на челюстта и предотвратяване на износването на зъбите. А и отпускането на напрегнатите мускули на челюстта спомага за по-ясни контури на лицето.

Как да се преборим с двойната брадичка

Масажни техники за борба с двойната брадичка

Въпреки широкия арсенал от апаратни и инжекционни методи за борба с двойната брадичка, в света има все по-голям интерес към масажните техники.

 

„Всеки, който не вярва в масажа, просто не е намерил добри ръце“, казва известният френски козметолог и международен експерт в L’Oreal Paris, Жоел Сиоко. – Повярвайте ми, опитен масажист е в състояние да поддържа тонуса на кожата за неопределено време. Кожата е плодороден орган, който обича да бъде докосван.

 

За всеки нов продукт на L’Oreal Paris, особено що се отнася до лифтинга, се разработват специални масажни движения, които не само активират вътрешните процеси в тъканите, но и подобряват резултатите от високотехнологичните формули.

 

„Например, за да поддържате мускулен тонус, можете да правите прости упражнения, които отнемат само няколко минути. Например, стиснете зъби, поемете повече въздух в устата си и го преместете от едната буза към другата за 30 секунди. Тази гимнастика работи чудесно за ясен овал на лицето и повишава тонуса му.”

 

Експертът подчертава, че това са само домашни методи. За значително подобряване на контура на лицето е необходим пълен курс на дълбок активен масаж, насочен към работа на мускулите, подобряване на кръвообращението и отстраняване на излишната течност.