Извиване на ръце и привидна омраза се предлага на безучастните зрители на обществото, като турско кафе от двете шарлатански обединения ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Извиване на ръце и привидна омраза се предлага на безучастните зрители на обществото, като турско кафе от двете шарлатански обединения ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Извиване на ръце и омраза блика, като каймак на турско кафе от меморандума, който ПП-ДБ предложиха на ГЕРБ. Това според мнозина експерти и политолози не е документ, а извиване на ръце, защото не изразява мнение и съгласие на двете страни. Това е документ, който просто е хвърлен в пространството от нетърпение и изнервеност.

Политическият наблюдател Росен Стоянов се чуди, коя от двете страни сега ще направи крачка към нови избори. И въобще стиска ли им на ГЕРБ и ПП-ДБ да отидат на такива, след като излъгаха и предадоха електоратите си. От цялата сага спечели единствено ДПС, която е на път да стане първа втора политическа сила, а защо не и първа.

Проблемът на ПП-ДБ е късата памет. Новите искани неща са неизпълними. Няма как да се поделят регулаторите 50 на 50, при положение, че се гласуваха с 2/3 мнозинство.

Христо Ивано-Гаргамела действително беше в скута на Пеевски и сърбаше турско кафе, защото иначе тези 2/3 гласове нямаше откъде другаде да дойдат.

Тоз слой ще е добре да го издуха вятърът, това действително не е меморандум, но ротация ще има, поне засега.

Ролята в следеващото управление на ПП-ДБ няма да е толкова водеща. Партиите замаляха с постоянните си издънки и политическата си незрялост. Истински дилитанти!

Според Росен Стоянов и неговия колега политолога Велизар Шаламанов, ПП-ДБ ги очаква истинско сриване. Ситуацията с ГЕРБ е не по-малко катастрофална. Въпреки всички, партията на Борисов запазва някаква граница на политическа тежест, докато шарлатаните са изнервени и в целта си да се окопаят във властта правят все повече политически гафове, които ги компрометират допълнително.

Реално всичко е един цирк, както Алеко Константинов е описал преди над 100 години. На избирателите се внушпава, че двете партии се мразят за да могат отново да гласуват за тях. Ярък пример за това е привидния спор за външното министерство, но факт е, че без ДПС нищо вече не може да се решава в държавата. Най-малко пък за регулаторите.

Наивно и тъпо е да се вярва, че с разстрела на Мартин божков Нотариуса лобистите в съдебната система са свършили, че са се скрили, покрили и изчезнали. Тези пипала ще продължават да съществуват и да задушават държавата особено, като се видят промените в квотите на ВСС.

Нужна е силна разузнавателна общност и промяна в закона за класифицираната информация.