Изкуството на Стоил Мирчев и Неговите скрити „Артефакти“/Фото галерия/

Изкуството на Стоил Мирчев и Неговите скрити „Артефакти“/Фото галерия/

На 7 март 2024 г., арт галерия „Vejdi“ с гордост представя новата си експозиция, посветена на вълнуващото творчество на един от най-известните съвременни художници – Стоил Мирчев.

Под заглавието „Артефакти“, изложбата разкрива 20 неизбрани до момента картини и 5 пластики на художника, изобразяващи неговия уникален свят и характерен почерк.

Стоил Мирчев, роден през 1950 година и завършил Националната художествена академия, специализиран в „Приложна графика“ под наставничеството на професор Александър Поплилов, е известен със своето уникално изкуство, което пресъздава вътрешните му импулси и вълнения.

Творбите му се отличават с различни краски, форми и абстрактни изрази, които са отпечатък на неговата богата вътрешност.

Изложбата е възможност за почитателите на изкуството да се потопят в един уникален свят, създаден от Мирчев.

Тук, в модерното арт пространство на ул. „Симеоновско шосе“ 97 к в столицата, гостите ще имат възможност да се потопят в изкуството на художника, който успешно е преминал прага на фигуративността, водейки ги във вълшебния свят на абстракцията.

Входът е свободен за всички любители на изкуството, които желаят да се потопят в този вълнуващ свят на „Артефактите“ от Стоил Мирчев.