Изгаряте от нетърпение за плаж, посетете Бразилия и се потопете в Атлантика, при температури на плажовете от 62 градуса

Изгаряте от нетърпение за плаж, посетете Бразилия и се потопете в Атлантика, при температури на плажовете от 62 градуса

Бразилия – държава с богата природа, култура и разнообразие, се сблъсква с екстремни метеорологични явления през последните дни. Нещо повече, през последните дни  бразилската столица Рио де Жанейро се бори с топлинна  вълна достигаща до уникалните 62 градуса на плажовете и други открити места.

Рио завря - живакът показва 62,3 °C

Рекордният  температурен  индекс отчете 62,3 °C, което е най-високата стойност за последното десетилетие.

Представете си, наслаждавайки се на златистия пясък на Ипанема или Копакабана, като вълните на Атлантическия океан се превръщат в свежа утеха от удушливата горещина.

Този изключителен климат е предизвикателство за местните жители и посетителите, които трябва да вземат предпазни мерки, но и се радват на невероятните бразилски плажове.

За сметка на това,  когато падне дъжд, Бразилия се превръща в място на красиви, екзотични пейзажи и наситени с аромати тропически гори.

Екстремните дъждове, които валят в южната част на страната, са част от този удивителен концерт на природата.

Не се отказвайте от плановете си за посещение на Бразилия поради тези временни метеорологични явления. Изживейте приключения в тази уникална страна с  всичката й красота – от топлите плажове до дъждовните тропически гори.

И не забравяйте да се подготвите за всякакви метеорологични условия, които природата може да ви предложи. Бразилия винаги е стойностно приключение, което струва да се изживее.