Истински патриот и герой: Поредният  загинал бесарабски българин на фронта в  Украйна

Истински патриот и герой: Поредният загинал бесарабски българин на фронта в Украйна

В последните новини от фроната в Украйна се съобщава за загубата на още един бесарабски българин във войната. 44-годишният Анатолий Борисович Барон от село Василевка е загинал на бойното поле. Според информация от „Бесарабски фронт“, прощаването с него се е състояло на 26 февруари, където негови близки, приятели, съученици и представители на местните власти се събрали, за да изразят своето почитание.

На поклонението присъствалите образували „жив коридор“, изразявайки своето възхищение и съжаление пред тленните останки на загиналия на бойното поле. В съобщение от Павливската селска община се отбелязва, че Анатолий Барон е бил истински патриот, грижовен за своята страна и бъдещето на своите близки.

Словата на уважение към него са били изразени с думите:

„Нека милостивият Господ ви даде сили, кураж и благословия в този тъжен момент!“ и „Вечна и светла памет на истинския воин Анатолий Барон, който живя и загина защитавайки Украйна. В нашата памет завинаги. Спи спокойно, Ангеле. Героите не умират. Слава на героя!“

Съобщението подчертава отдадеността и храбростта на Анатолий Барон, който почина като защитаваше Украйна, и припомня, че неговата памет ще остане в сърцата на много хора.