Идея за бизнес: Панамският фермер превръща своята страст към пеперудите в успешен бизнес

Идея за бизнес: Панамският фермер превръща своята страст към пеперудите в успешен бизнес

Хайме Наваро, бивш животновъд от Панама, се отличава с необичайната си страст към пеперудите, която превръща във впечатляващ бизнес. Вече седем години той развъжда разнообразна колекция от тези красиви насекоми, като ги отглежда в своята ферма.

Според доклад на Voice of America (VOA), Наваро разказва за нарастващия интерес към неговата дейност през последната година. Той споделя, че работата с пеперудите е деликатна и много интересна.

Под ръководството на биолога Самуел Валдес, директор на „убежището“ за пеперуди Mariposario Cerro La Vieja, Наваро успешно развива своя бизнес.

Фермата се намира в район с изобилие от валежи, което спомага за биоразнообразието. Забраната за използване на пестициди в земеделието в този район също допринася за запазване на естественото местообитание на пеперудите.

Панама е дом на над 1500 вида пеперуди, което прави тази дейност още по-значима за запазването на техния вид и насърчаването на биоразнообразието в региона.

Наваро продължава да развива своя бизнес с гордост и радост, като всяка нова пеперуда в неговата колекция е повод за вълнение и усещане за постигнат успех.