Хуманитарна криза в Газа: Деца страдат, докато конфликтът се задълбочава

Хуманитарна криза в Газа: Деца страдат, докато конфликтът се задълбочава

След началото на конфликта между Израел и „Хамас“, децата в Ивицата Газа изпитват сериозни трудности. Не само че не са в състояние да посещават училище от началото на конфликта, но те също така се борят със сериозни психологически и физически проблеми.

Данните на ООН показват шокиращ брой от над 12 000 деца, загинали във войната, а други 17 000 са загубили родителите си. Ситуацията е толкова критична, че повечето деца са били принудени да напуснат домовете си, а общият брой на жертвите се увеличава, като сегашните статистики на Министерството на здравеопазването са около 31 000.

Педиатрите съобщават, че всички деца в района носят следи от психологически и физически травми, като гладът допълнително усложнява тяхното положение. Липсата на необходими ресурси, включително мляко за бебета, води до сериозни здравни проблеми.

Въпреки твърденията на Израел, че не ограничава размера на помощите за Газа, организации като Amnesty International обвиняват израелската армия в рязко ограничаване на количествата хуманитарна помощ, достигаща до Ивицата Газа.

Този конфликт дълбоко засяга всички аспекти на живота в региона и изисква незабавно и многопластово решение, за да се предотвратят допълнителни страдания на невинни граждани, особено децата.