Голями успех в борбата с наркотрафика: Полицията в Пловдив и региона задържа няколко дилъри през последните дни

Голями успех в борбата с наркотрафика: Полицията в Пловдив и региона задържа няколко дилъри през последните дни

Полицейски операции в Пловдив и околните райони доведоха до голям успех в борбата с наркотрафика през последните дни. В резултат на извършените проверки и акции от служителите на отдел „Криминална полиция“, един дрогиран водач е задържан след като беше заловен с около 4 килограма синтетичен канабиноид и килограм хероин в автомобила си. Той е арестуван за 72 часа по решение на наблюдаващия делото окръжен прокурор.

Освен това, в района на квартал „Столипиново“ в Шесто РУ са  задържани млада жена и двама криминално проявени мъже с 20 пакетчета синтетична дрога. В същото време, в Карлово е арестуван шофьор, притежаващ над 8 грама амфетамин и 0,7 грама марихуана.

Още един случай на наркотрафик беше спрян в Асеновград, където полицаите иззели почти 100 грама марихуана от колата на криминално проявен и осъждан шофьор.

Работата по документиране на случаите продължава под наблюдение на прокуратурата, като полицията продължава да бъде на висок степен бдителна в борбата с наркотрафика и нарушенията на закона.