Главна дирекция „Национална полиция“ задържа „Червения пират“ във връзка с бомбени заплахи срещу публични лица и институции

Главна дирекция „Национална полиция“ задържа „Червения пират“ във връзка с бомбени заплахи срещу публични лица и институции

Вчера вечерта, в района на Боянските гробища, Главната дирекция „Национална полиция“ успя да задържи човека, известен като „Червеният пират“, във връзка с няколко случая на бомбени заплахи и заплахи, отправени към публични личности.

„Червеният пират“ е български гражданин със скитнически начин на живот, който е успял да се добере до имейлите на различни публични лица. Той също така е изпращал бомбени заплахи към училища и други институции.

Директорът на Главната дирекция за борба с организираната престъпност и противодействие на тероризма (ГДБОП) Явор Серафимов заяви пред репортер на АдмиралЪ, че „Червеният пират“ стои зад заплахите, отправени към политици, съдии и публични лица. Според Серафимов, той е психически неуравновесен човек, който, следейки новините, е намирал начин да изпраща заплахи към тези лица.

МВР съобщава, че „Червеният пират“ е заплашвал министъра на образованието, съда във Варна, СГП и други институции. Открити са 20 имейла с заплахи до Агенция „Митници“. Човекът е признал вината си и съдейства на полицията.

По време на обиска на дома му са намерени и иззети два телефона, в които са настроени около 10 пощенски кутии, от които са изпращани заплашителни имейли до различни публични личности.