Геомагнитни бури ударят през март: Внимание към метеочувствителните!

Геомагнитни бури ударят през март: Внимание към метеочувствителните!

MeteoBalkans предупреждава за серия от геомагнитни бури, които ще засегнат Земята през март месец. Общо 10 дни ще бъдат отбелязани със значителни магнитни смущения, като първата от тях е очаквана на 3-4 март с лека интензивност.

Най-значителната активност се очаква на 9-10 март, когато се предвижда по-силна магнитна буря. След това, на 15-16 март, се очаква следващ период на повишена слънчева активност. На 22 март е прогнозирана краткотрайна слаба магнитна буря, докато последната буря за месеца се очаква в периода 26-28 март.

Геомагнитните бури могат да окажат влияние върху здравето, особено на метеочувствителните, възрастните, хронично болните хора и бременните жени. Симптомите могат да варират от главоболие, световъртеж и гадене до болки в ставите и мускулите, високо кръвно налягане и безсъние.

Въпреки това, за повечето хора бурите преминават без сериозни последици за здравето, като сериозните заболявания са рядкост. Все пак, е важно да се обърне специално внимание на здравето и да се предприемат необходимите мерки за поддържане на добро самочувствие през периодите на геомагнитни смущения.