Гавра с политиците ни! Създадоха зевзешки сайт „Министър ли съм?

Гавра с политиците ни! Създадоха зевзешки сайт „Министър ли съм?

В резултат на последните събития в българската политика, където 11 от номинираните за министри отказаха участие в проектокабинета, бе създаден уникален онлайн платформа.

Сайтът, наречен „Министър ли съм?“, предлага възможност за всеки гражданин да провери дали е бил предложен като министър в предходните или настоящите правителствени номинации.

Идеята за създаването на този сайт възникна в резултат на неочакваните откази от номинациите, което породи сериозни съмнения във валидността на предложените министерски позиции.

Министър ли съм?“ предоставя на гражданите възможност за прозрачност и проверка на техния статус във връзка с правителствените номинации.

Създателите на сайта подчертават, че се стремят да поддържат актуален списък с министри и предложения, но дори на тях им е трудно да го направят. Сайтът предупреждава, че информацията може да се промени в кратък срок и моли за разбиране от страна на потребителите.

Гражданите сега имат възможност да се абонират за уведомления и при следващи мандати, за да бъдат информирани в случай, че са номинирани за министърски постове. Този иновативен подход към прозрачността в политическия процес дава възможност на гражданите да участват активно и да следят своята роля в управлението на държавата.