Фейсбук връща функцията „сръчкване“ (Poke) с нов дизайн и повече видимост, насочвайки се към поколението Z

Фейсбук връща функцията „сръчкване“ (Poke) с нов дизайн и повече видимост, насочвайки се към поколението Z

Фейсбук обявява връщането на една от позабравените си функции – „сръчкването“ (Poke), с цел да привлече вниманието на поколението Z. Въпреки че функцията никога не е напускала платформата, тя била скрита дълбоко в менюто и не се използвала активно.

През началото на 2024 година компанията Мета (бившата Facebook) прави промени в дизайна на социалната мрежа, за да направи бутона за „сръчкване“ по-видим. Новият дизайн включва по-лесно откриване на бутона до всяко име, което потребителят търси, което стимулира хората да използват функцията повече. Според Мета, „сръчкванията“ са се увеличили 13 пъти след тази промяна в дизайна.

Компанията също така улеснява намирането на страницата за „сръчквания“ чрез добавянето на ключови думи като „poking“ или „pokes“ в лентата за търсене. Този ход е част от усилията на Фейсбук да възроди интереса към функцията, която е една от най-ранните на платформата, пусната още преди News Feed.

Изненадващо, Мета съобщава, че над 50% от новите „сръчквания“ са направени от потребители във възрастовия диапазон от 18 до 29 години. Това показва, че функцията, въпреки че е стара, все още привлича вниманието на младите потребители на социалната мрежа.