Engineered Arts представи роботизирания хуманоид Ameca в Музея на бъдещето

Engineered Arts представи роботизирания хуманоид Ameca в Музея на бъдещето

Британската компания Engineered Arts представи на публиката своя последен проект – роботизирания хуманоид Ameca. Роботът, който е част от постоянната експозиция в Музея на бъдещето, впечатли посетителите с изключителния си дизайн и възможности за взаимодействие.

Ameca е създаден като платформа за развитие на роботизирани технологии и включва редица иновативни функции. С вградени микрофони, бинокулярни камери и софтуер за разпознаване на лица, той може да взаимодейства с обществеността по един интелигентен и натурален начин.

Въпреки, че може да бъде управляван както от човек, така и от изкуствен интелект, Ameca разполага и с моторизирани ръце, пръсти, шия и черти на лицето, които му позволяват да изразява разнообразни емоции и жестове.

Със своята сива гумена кожа и безполов външен вид, Ameca представлява нова стъпка в развитието на роботните  технологии и се очертава като важен актьор във взаимодействието между човек и машина.

Неговото присъствие в Музея на бъдещето дава възможност на посетителите да изследват и изживеят бъдещето на роботиката и изкуствената интелигентност.