Двойният убиец от дискотека Соло- Илиян Тодоров се гордее с престъплението си в затвора

Двойният убиец от дискотека Соло- Илиян Тодоров се гордее с престъплението си в затвора

Илиан Тодоров, известен като двойният убиец от дискотека „Соло“, който беше екстрадиран в България наскоро, се държи по упорито нагъл начин във връзка на престъпленията си, като не изразява съжаление за отнетите два млади живота.

В разговори със затворници, които имали контакт  с него, той  се гордеел с престъплението си и отхвърлял всяка отговорност, твърдейки, че бил провокиран от жертвите си.

Според информация, предоставена на АдмиралЪ, Тодоров не е разкривал дали е имал помощ от съдии или политици за бягството си от България.

Неотдавнашни разкрития показват, че бащата му е бил влиятелна фигура в БСП, а съдия Румяна Ченалова е променила мярката му, позволявайки му да напусне страната. Според свидетели, наблюдавали процеса, избягването на Тодоров е било с подкрепата на много влиятелни личности.

Тодоров е осъден на доживотен затвор от Върховния касационен съд за двойното убийство на Кирил Въжаров и Васил Александров през април 2009 година. Въпреки, че първоначално беше оправдан от Софийския градски съд, апелативните и касационните инстанции потвърдиха вината му, като откриха достатъчно доказателства за престъплението.

Делото срещу Илиан Тодоров продължи във висшите съдебни инстанции, където той беше окончателно осъден на доживотен затвор. Последния ден, в който беше видян в страната, е бил на 23 декември 2011 година, след което изчезна в неизвестност.