Двама непълнолетни задържани в Плевен за стрелба с пневматичен пистолет по автомобили и жилища

Двама непълнолетни задържани в Плевен за стрелба с пневматичен пистолет по автомобили и жилища

По информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР), в Плевен са задържани две непълнолетни лица, които са стреляли с пневматичен пистолет по автомобили и жилища. Сигналът за инцидента е получен на 15 март в Първо районно управление в града.

В периода от 13 до 15 март тази година са счупени стъклата на два леки автомобила и стъклопакети на два апартамента. След извършени оперативни действия полицията е установила извършителите – момчета на 15 и 16 години.

Непълнолетните са направили самопризнания, обяснявайки, че са използвали пневматичен пистолет. В момента се извършва установяване на причинените щети. Пневматичният пистолет е предаден с протокол за доброволно предаване.

Младежите ще бъдат задържани за срок до 24 часа, а дежурен прокурор от Районната прокуратура в Плевен е уведомен за случая.

Този инцидент следва след предишен случай преди година, когато младеж на 15 години беше установен, като извършител на подобно престъпление – стрелба с пневматично оръжие по тролеи в града.