Драмата в политиката: ППДБ и ГЕРБ-СДС се събират, като ронини в болнична стая да решат съдбата на близък, на който изключват животоподдържащата система

Драмата в политиката: ППДБ и ГЕРБ-СДС се събират, като ронини в болнична стая да решат съдбата на близък, на който изключват животоподдържащата система

В драматична сцена, напомняща на семейно събрание в болнична стая, политическите лидери се събраха да решат съдбата на нацията. С презрение на лицата си, те обмислят дали да продължат живота на текущото управление или да му  изключат  животоподдържащата система.

„Това е като семейно събрание в болнична стая,“ коментира Ивайло Вълчев от ИТН, като изрази безнадеждността си по време на консултациите с президента.

Въпреки това, дали тази „болнична стая“ ще види оздравяване или края на лечението, остава на разпореджане на политическите доктори, които през годините со доказаха, като дилетанти, корумпета, крадци и мошеници.

Същевременно, председателят на ПГ, Тошко Йорданов, обобщава, че самото зачеване на текущото управление беше порочно.

„Този политически фетиш, създаден в момента на зачеване, е като злокобно заклинание,“ каза той, изразявайки загрижеността си за вредните промени в конституцията.

Тошко Йорданов от ИТН отправи тежки нападки срещу министър Асен Василев - От деня - БНР Новини

Тошко Йорданов

Но опасността на злокобното заклинание продължава да витае над политическия хоризонт.

„Политическата въртележка може да се окаже също толкова сурова, колкото и жестоката съдба на тези, които приемат тъмни закони,“ предупреди Йорданов.

Следователно, водещите политически фигури са съгласни, че е необходим нов подход.

„Нашата формула за лечение е експертно правителство с широка подкрепа,“ обяви Йорданов, докато внушаваше надежда за политическо оздравяване.

Въпреки това, пътят към политическото избавление изисква мъдри решения.

„С вашата група, най-малката по брой, но не и по качество,“ започна Румен Радев, изпращайки поглед към ИТН, който ясно говореше“  „Въпреки, че  може да сте най-малката група,  сте готови да поемете ролята на политическите лекари“.

Така че, дали ще видим политическо оздравяване или ще останем заложници на порочното заклинание на сегашното управление, остава да се види. Но едно е ясно – в политиката, както и в болничната стая, решенията могат да бъдат фатални.