Долен изрод вилнене в квартал Надежда и трови котки с антифриз, отряди от доброволци и полиция търсят садиста

Долен изрод вилнене в квартал Надежда и трови котки с антифриз, отряди от доброволци и полиция търсят садиста

Жителите на столичния квартал „Надежда“ са във висока тревога след серия от случаи на отравяне на котки с антифриз. Уведомление, разпространено от доброволци, съобщава за голям брой улични котки, кастрирани и обгрижвани от доброволци, които са паднали жертва на тази отвратителна практика.

Доброволците, които се грижат за благосъстоянието на животните в района, споделят, че котките са починали в ужасни мъки и силни болки. Ветеринарната клиника е потвърдила отравянето с антифриз, което предизвиква фатална бъбречна недостатъчност.

Подадени са сигнали в полицията, прокуратурата и в отдел „Екология“ към община Връбница, а неправителствени организации за защита на животните също участват активно в разследването на случая. Доброволци обикалят ежедневно района, следят за съмнителни лица и преглеждат видеоматериали от камерите в района, с цел разкриване и наказване на виновника.

Въвеждат се допълнителни мерки за предпазване на животните и за информиране на обществото за опасността от отравяне с антифриз. Парична награда е обявена за онзи, който предостави информация, достатъчна за разкриване на извършителя.

Специализирани сайтове за животни подчертават токсичността на антифриза за животните и припомнят, че дори малки количества могат да бъдат фатални за тях. Обществото е призовано да бъде бдително и да сигнализира при забелязване на  подозрително поведение в района.

Инцидентът с отравянето на котки в квартал „Надежда“ подчертава необходимостта от съвместни усилия за защита на животните и за поддържане на обществената безопасност.