Деян Николов: В навечерието на 8 март, темата за сигурността в София, отново е на дневен ред

Деян Николов: В навечерието на 8 март, темата за сигурността в София, отново е на дневен ред

Председателят на групата на “Възраждане” в Столичен общински съвет, Деян Николов даде брифинг, във връзка със скандален случай от вчерашния ден, свързан с нападение над деца, от страна на мигранти, в центъра на столицата.
“Става въпрос за деца на видима възраст около 12-14 години, които са били нападнати от мигранти. Едно момиче било нападнато и обиждано от мигранти, съответно три момчета се опитват да ѝ помогнат и като следствие от това 11 мигранти ги нападат и пребиват в центъра на София. За съжаление, никой не им се притичва на помощ. Но тук, големият въпрос е – какво се случва със София и сигурността на София.”, заяви Деян Николов от “Възраждане”.
Той припомни, че само преди две седмици, от третата политическа сила са дали пресконференция, във връзка със сигурността в София. След това са провели среща с министъра на вътрешните работи, по повод самолетите с мигранти, които кацат на столичното летище,  на която среща, министърът е заявил, че такива самолети идват ежедневно, което е изключително притеснително, защото МВР няма ангажимент да следи, какво се случва с тях, след като кацнат в страната ни.
“Резултатът го виждаме – сигурността в центъра на София е застрашена и имаме първи, изключително неприятен случай от вчера, както и много нагло поведение, от страна на мигрантите. Те се чувстват безнаказани и смятат, че всичко може да им се размине, защото 11 мигранти нападат деца, в центъра на София”, коментира още Николов.
Като последващи стъпки на „Възраждане“, Николов посочи, че ще се предприемат активни действия за спешно, извънредно заседание на Столичния общински съвет, както и че ще изискат среща с кмета, с настояването да се реши този, изключително сериозен и заплашващ сигурността на гражданите, проблем.
“Ние ще внесен предложение за изискване на извънредна сесия на Общински съвет, на която да се разгледа въпросът със сигурността в столицата, ще изискаме среща с кмета, с министъра на вътрешните работи, за да поискаме двойно увеличаване на патрулите в София, особено на местата, на които се събират концентрирано мигранти. Но този проблем, не е само в София, дори да го решим тук, просто ще изместим мигрантите от столицата в някое от околните населени места. На национално ниво е необходима, изключително твърда политика, по отношение на лица, които пребивават нелегално в страната, които вероятно са и криминално проявени. Ако в зоната, около Лъвов мост се събират масово мигранти,  нека има постоянно полицейско присъствие и проверки и, ако тези лица, са нелегално в България, да бъдат експулсирани обратно. Всичко различно от тази линия на поведение, би довело до ситуацията в Западна Европа – огромен мигрантски проблем, голям брой, криминално проявени мигранти. В някои западни столици са ежедневие нападенията и изнасилванията над жени. Ние не желаем това да се случи в България и няма да го позволим. Нека управляващите се замислят, трябва ли някое дете да бъде изнасилено или наръгано в центъра на София, за да осъзнаем колко е голям проблема.”, заяви Деян Николов от “Възраждане”.